Mijn Schaapskooi
0182-571373
0182-571373

Algemene informatie

De tarieven die de Schaapskooi hanteert, zijn gebaseerd op de kostprijs van de geboden kinderopvang en hebben geen winstopslag.

Bij de kinderdagverblijven worden per jaar 52 weken in rekening gebracht. Daarbij wordt standaard uitgegaan van een afname van 5 uur per dagdeel of 10 uur per dag, tegen een vast uurtarief.

Het kan de moeite lonen om onze maandtarieven te vergelijken met de maandtarieven van andere aanbieders. Met name aanbieders waar ook 40 weken per jaar en/of zeer flexibel kan worden afgenomen, berekenen daarvoor vaak een veel hoger uurtarief. Hierdoor valt uw maandelijkse eigen bijdrage hoger uit, waardoor het u uiteindelijk per maand toch meer geld kost (het verschil tussen het hogere uurtarief en het uurtarief van de kinderopvangtoeslag van € 10,25 in 2024 komt voor elk afgenomen uur voor eigen rekening).

Het kan daarom ook voordeliger zijn om 52 weken tegen ons uurtarief voor standaard 10 uur per dag te moeten betalen, dan 40 weken tegen een veel hoger tarief voor standaard 10.5 of 11 uur per dag. Bij de Schaapskooi heeft u dan wel het hele jaar door kinderopvang.

Met de kostencalculator van de Belastingdienst kunt u berekenen hoeveel u per saldo zelf voor uw kinderopvang moet betalen. Dat kan ook met de KinderOpvangToeslag-tabel 2024.